CHRISTIANSGADE 18 / DK-8000 AARHUS C / INFO@GMW.DK

Tidligere udstillinger
Former Exhibitions

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

HAANDVÆRKER
25.05.-18.08.2018
Peter Holst Henckel

På udstillingen præsenterer Peter Holst Henckel en serie helt nye værker som konkret fremstår som en samlet rumlig iscenesættelse af en række forskelligartede enkeltværker. Samlet og hver for sig, knytter værkerne sig visuelt og betydningsmæssigt til ordet ”Haandværker”.
Udstillingstitlen er dobbelttydig og spiller finurligt på, at ordet både kan forstås i éntal: som en person / en håndværker - og i flertal: håndværker,- dvs. værker hvis motiver eller måden de er skabt på, har noget at gøre med hænder.
At Haandværker derudover her staves med ”gammeldags” dobbelt aa i stedet for bolle å, er der i en aarhusiansk sammenhæng en yderligere grund til, som specifikt har indlejret sig i flere af udstillingens konkrete værker.

Dobbeltheden i udstillingstitlen skaber en betydningsramme eller fortælling om at galleriet har fået håndværkere, eller om at noget er undervejs eller i proces. Dette kan forstås på forskellige niveauer: dels på et individplan: at man som individ er i en forandringsproces. Eller det kan forstås i en større skala: Måske hele samfundet er i gang med at blive forandret, tilpasset eller renoveret.

- se mere

NYE SKULPTURER
16.03. -15.05.2018
Bjørn Poulsen


Bjørn Poulsens nye skulpturer er transparente lineære skulpturer. Ligesom tegninger er de sorte - sort malet jern og sort patineret bronze. Bronzeskulpturerne er holdt i et stramt abstrakt formsprog, men de bølgende kompositioner på toppen af hældende søjler forlener dem med noget barokt og næsten figurativt. Som Berninis engle.
Gruppen af nye jernskulpturer er en form for rumlige tegninger, der opnår en sådan grad af fortætning, at de transformeres til masse, til form. Som i atomet og galakserne er det meste tomrum, man kan se igennem skulpturerne og tilbage i tiden, til der hvor de første linjer samlede sig i midten og begyndte at ekspandere ud i rummet i stadigt overlappende strukturer, eksploderende eller imploderende som stjerner, som endeløse båndsløjfer, som en regn gennem kroppen.
Begge skulpturgrupper er endnu et led i Bjørn Poulsens mangeårige arbejde med at udvikle et personligt skulpturelt sprog i et spændingsfelt mellem tradition og fornyelse.

- se mere

PLANET X
20.01.-10.03.2018
Peter Martensen

PLANET X dækker, som titel på denne udstilling, over Peter Martensens optagethed af vores egen tid her og nu. En tid, hvor vores opfattelse af rigtigt og forkert dagligt angribes. En tid, hvor nye og hidtil ukendte begreber som f.eks. fake-news bliver en del af ens dagligdag, som man skal forholde sig til. En tid, hvor eksperterne og specialisternes troværdighed og autoritet er under dagligt angreb - og en tid, hvor spørgsmålet om den virkelige verdens virkelighed måske skal stilles i forhold til et

muligt parallelt univers – Planet X.

På mange måder er vi i en tid hvor viden og afklaring ikke er, hvad vi tror det er og Peter Martensen finder sin stadige undren i angrebet herpå, samt den klassiske placering af magt og afmagt.

- se mere